Het gebouwDe 30 huurappartementen zijn onderdeel van BinnenDok, een gebouw bestaande uit twee woongebouwen en een kantoorgebouw, gelegen aan de NDSM-straat. Het totaal omvat 107 appartementen, waarvan er 30 bestemd zijn voor de verhuur. De koopappartementen zijn inmiddels verkocht. De 30 huurappartementen zijn voornamelijk 2- en 3-kamerappartementen en zijn tussen de 50m2 en 70m2 groot.

In het parkeergebouw – met de futuristische gevel – komen 525 (openbare) parkeerplaatsen. Dat is niet de enige functie van dit markante gebouw dat je van verre herkent. Op het dak wordt een knusse daktuin voor bewoners gerealiseerd. Een fijne groene plek om je buren te ontmoeten en samen te recreëren, met een buitengewoon uitzicht over de industriële loodsen van de NDSM-werf en het water.

DaktuinDe daktuin is een gezellige plek om buren en vrienden te ontmoeten. Een tuin voor werken, lunchen, spelen, moestuinieren, zonnen en over het IJ en de NDSM-werf mijmeren.

Bewoners van BinnenDok II ontmoeten elkaar straks in de gezellige daktuin, die op het parkeergebouw wordt aangelegd. Via de 7e verdieping in het woongebouw is de daktuin van ruim 200m² bereikbaar. Het ontwerp van de daktuin is gemaakt door Donker Design. Bij het ontwerpen is rekening gehouden met het versterken van de grote biodiversiteit in de vorm van schuilplaatsen voor insecten en vogels, nestkasten en bij-vriendelijke beplanting. Voor de inrichting zijn de ontwerpers op zoek gegaan naar het maken van ‘besloten ruimtes’ door diverse sferen te creëren. Van oude dukdalven en hergebruikt hout worden bloembakken, zitelementen, banken en een enorme picknicktafel gemaakt. Met behulp van klimop langs staaldraden wordt de pergola de groene kroon op het parkeergebouw.

VOORDELEN VAN EEN GROEN DAK

Beperkend effect op de opwarming van steden
Een zuiverend effect op water en lucht
Een bijdrage aan de biodiversiteit in je directe omgeving
Een vergroening van het leefklimaat in stedelijk gebied

ParkeergebouwHet parkeergebouw telt 525 openbare parkeerplaatsen en heeft de functie van een centrale parkeervoorziening voor de wijk.

De parkeerplaatsen worden gebruikt door bezoekers van NDSM, bewoners van BinnenDok, werknemers van de kantoren en de voorzieningen, en door wijkbewoners of gasten van het restaurant of de sportschool. Het parkeergebouw wordt gekenmerkt door haar bijzondere vormen en de semi-transparante gevel. De speelse openingen in de gevel geven het gebouw een vriendelijk karakter en dragen tevens bij aan de menselijke maat en het oriëntatievermogen van de gebruikers in het gebouw.

Op de begane grond is ruimte voor voorzieningen. Voorzieningen zorgen niet alleen voor levendigheid op straat en voor sociale controle, maar ook voor bezoekers die gebruikmaken van de parkeergarage. Het gebouw heeft zes parkeerlagen. Ook een deelautoconcept behoort tot de mogelijkheden. Op het dak van het parkeergebouw komt de daktuin voor bewoners van BinnenDok.

Omdat het parkeergebouw later wordt opgeleverd dan de woongebouwen, zal nabij het complex een tijdelijke parkeervoorziening voor bewoners van BinnenDok gerealiseerd worden waar je eventueel een parkeerabonnement kan afsluiten. Bovendien wordt, zolang de garage niet klaar is, dichtbij het complex een plek voor fietsparkeren ingericht.

Huren van een appartement in Binnendok is exclusief parkeerruimte. Echter kunnen huurders wél een abonnement afsluiten in de parkeergarage.

Oplevering parkeergebouwHet parkeergebouw wordt tegen BinnenDok aan gebouwd. Bewoners van BinnenDok kunnen straks via de woongebouwen naar het gezellige dakterras op de 7e verdieping. De oplevering van het de parkeergarage  – en daarmee dus ook de daktuin en overige faciliteiten van het parkeergebouw – zal later zijn dan de oplevering van het gebouw. Zo lang het gebouw niet is opgeleverd wordt er gezorgd voor tijdelijke parkeervoorzieningen dichtbij het gebouw voor zowel auto als fiets.